Spring naar content

Onze aanpak

Home » Onze aanpak

Het verhogen van de datakwaliteit van je pensioenadministratie legt de basis voor een datagedreven toekomst. Hiermee ben je in staat tot snelle en juiste informatieverstrekking, tijdige uitbetaling, juiste verslaglegging en bovenal waardecreatie voor de werkgevers en deelnemers. Samen stellen we op basis van de prioriteiten van het fondsbestuur een roadmap op die leidt naar een zeker pensioen voor de deelnemers en een toekomstbestendige pensioengarantie.

Op hoofdlijnen bestaat onze aanpak uit 3 fasen.

Fase 1: In control op het nu

In de eerste fase zorgen we ervoor dat je inzicht krijgt en in control komt op het NU. Met behulp van een dashboard krijg je inzage in de datakwaliteit en gerelateerde risico’s, inclusief werklijsten en vastleggingsverklaringen.

Fase 2: Onafhankelijk dataplatform

In de tweede fase richten we een eigen, onafhankelijk dataplatform in voor jouw fonds dat we periodiek laden met data van de PUO, inclusief de mutaties voor mogelijk Quinto-P onderzoek. Met dit dataplatform wordt het als fondsbestuur mogelijk om te sturen op basis van feiten en ontstaat er een belangrijke mate van onafhankelijkheid van uitvoering.

Fase 3: Innoveren met data en Artificial Intelligence

In de derde fase bieden we, op basis van de gecreëerde onafhankelijkheid, verschillende mogelijkheden om verder te innoveren op basis van data en Artificial Intelligence. Bijvoorbeeld met betrekking tot verplichtstelling, digitaal jaarwerk, auditfunctionaliteit (werkgevers-, deelnemers-, representativiteitsonderzoeken etc.), transitiefunctionaliteit en het optimaliseren van deelnemers- en werkgeverscommunicatie.

Resultaat: een wendbaar pensioenfonds

De aanpak van DataTrust Conclusion is er volledig op gericht het pensioenfonds stapsgewijs te ondersteunen in een succesvolle digitale transformatie naar een toekomstvast pensioenfonds. Doordat alle stuurinformatie actueel beschikbaar is, kan de visie en strategie continu worden getoetst en bijgesteld. Door het beschikbaar hebben van actuele markt- en stuurinformatie met een vroegtijdige signalering kunnen de signalen vertaald worden naar beleid en productinnovatie. Je bent als fonds wendbaar en als bestuurder in control.

Gevisualiseerde roadmap

DataTrust Conclusion aanpak

Meer informatie?

Wil je weten wat de dienstverlening van DataTrust Conclusion voor jouw pensioenfonds kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan je adviesgesprek
Scroll naar boven