Spring naar content

Het DataTrust Conclusion platform

Home » Diensten voor het pensioenfonds » Het DataTrust Conclusion platform

Het DataTrust Conclusion Platform stelt je als pensioenfonds in staat om de datakwaliteit te monitoren en beheersen. Daarnaast wordt het mogelijk waarde te creëren aan de hand van de beschikbare data voor het fonds, de werkgevers en de aangesloten deelnemers.

De opzet van het platform sluit aan bij de DNB Good practice ‘Robuuste pensioenadministratie’. Deze practice geeft ook kaders aan de beheersing van de datakwaliteit van pensioenbeheer.

Overzicht DataTrust Conclusion platform

Het DataTrust Conclusion Platform is ontworpen om de dienstverlening van DataTrust Conclusion veilig en efficiënt te laten verlopen.

DataTrust Conclusion platform

Toelichting (van onder naar boven)

Pensioenfondsen leveren de pensioenadministratie op een veilige manier aan het DataTrust Conclusion Platform aan, waarin ieder fonds een eigen afgeschermde omgeving heeft. Iedere administratie heeft een eigen structuur en op deze manier blijft de historie van de aanleveringen voor het fonds bewaard.

Externe bronnen worden via hetzelfde mechanisme aangeleverd.

DataTrust Conclusion laadt de aangeleverde informatie in het datafundament, waar het wordt opgeslagen in een generiek DataTrust Conclusion Model. Dit gebeurt met behoud van historie en data-lineage, zodat elke mutatie herleid kan worden naar de bron. Dit heeft twee voordelen:

  1. De data is veilig en met behoud van historie beschikbaar voor het pensioenfonds.
  2. Het wordt mogelijk diensten te ontwikkelen en leveren op basis van een eenduidige structuur. Dit reduceert de hoeveelheid handmatig werk, en verkort de time-to-market aanzienlijk.

DataTrust Conclusion ontwikkelt businesslogica en verschillende diensten waarmee het pensioenfonds zijn wendbaarheid vergroot. De basisdienst bestaat uit het meten en monitoren van de datakwaliteit van de pensioenadministratie.

Meer informatie?

Wil je weten wat de dienstverlening van DataTrust Conclusion voor jouw pensioenfonds kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan je adviesgesprek
Scroll naar boven