Spring naar content

Innovatieve DataTrust diensten

Home » Diensten voor het pensioenfonds » Innovatieve DataTrust diensten

Naast de monitoring van datakwaliteit op het DataTrust platform, biedt DataTrust een aantal aanvullende diensten.

Verplichtstelling BPF

Met een datagedreven proces dekken we de risico’s af die aan de verplichtstelling verbonden zijn. In relatie tot handhaving zorgen wij dat je als fondsbestuur periodiek rapportages ontvangt over de benodigde aansluitingen. Ook regelen we dat de betreffende werkgevers een digitaal aansluitingsformulier ontvangen. Op basis van UWV/IKV geven we inzage in de volledigheid van aansluiting (werknemers per werkgever) en we informeren de PUO.

Transitie van pensioenadministratie

DataTrust biedt een totaaloplossing, waarmee je als pensioenfonds complexe pensioenadministraties probleemloos kunt overzetten naar een andere PUO. Voor deze transities maakt DataTrust gebruik van zijn Transitie Informatie Systeem (TIS).

Met onze dienst Monitoring Datakwaliteit Pensioenfonds zorgen we als eerste voor een transparant en eenduidig beeld van de datakwaliteit van de pensioenadministratie. Tijdens het transitieproces, waarbij de data van de PUO wordt overgezet naar het DataTrust platform, voeren we een audit uit en bieden we rapportage- en analysefuncties op actualiteit, volledigheid, inhoud en aansluiting van pensioen- en uitkeringsadministraties. In de laatste fase zetten we de door ons gecontroleerde administratie over naar de nieuwe PUO.

Inmiddels heeft DataTrust voor een groot aantal uitvoerders en pensioenfondsen transities en liquidaties uitgevoerd.

Quinto-P onderzoek

DataTrust heeft ruime ervaring met het uitvoeren van Quinto-P onderzoek. Wij onderzoeken en rapporteren over de juistheid en volledigheid van de opbouw van pensioenrechten. Daarbij geven we aan in hoeverre deze zijn onderbouwd met de originele brondocumenten (fysiek of anderszins). Kortom, wij beantwoorden de vraag: “Krijgt de deelnemer waar hij conform het pensioenreglement recht op heeft?”

Meer informatie?

Wil je weten wat de dienstverlening van DataTrust voor jouw pensioenfonds kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan je adviesgesprek
Scroll naar boven